Skip to content

Kes on LÕOKE?

 LÕOKE – Lõimime Õppeaineid Oma Klassiruumis Eesmärgistatult.
LÕOKE sündis 2021. a kahe kirgliku õpetaja ja kaasaegse hariduse entusiasti soovist rikastada Eesti õpetajate töökultuuri.

0
Koolitustel osalenud õpetajat
0
Koolitusel osalenud kooli
0
Aastat õpetajakogemust

Sigrid Butlers

Koolitaja & Partner

 “Ainetevaheline lõiming õpetas mind tõeliselt kolleege mõistma ja andis hea arusaama ainetest, milles ma ise õpilasena nõrk olin.”

Sigrid Butlers on 15-aastase õpetamiskogemusega inglise keele ja kirjanduse ja loovkirjutamise õpetaja ning endine rahvusvahelise õppeprogrammi International Baccalaureate MYP koordinaator. Sigridi kogemustepagasisse mahub nii töö rahvusvahelise kogukonnaga koolis kui ka koolituste läbiviimine lapsevanematele ning õpetajatele.

Sigrid hindab kõrgelt väärtusi, mida rahvusvahelisus Eesti haridusse on lisanud ning arvab, et see elavadab ja arendab haridusmaastikku ja avardab Eesti õpetajaskonna maailmapilti. Lisaks usub Sigrid, et just ainetevaheline lõiming on see, mis paneb nii õpetajate kui õpilaste silmad särama. 

sigrid [at] l6oke.ee

Maarja Puniste

Koolitaja & Partner

“Töö planeerimine ja teise aineõpetajaga koos hindamine on minu jaoks olnud väga inspireeriv ja võimaldanud mul ka väärtuslikku aega kokku hoida.”

Maarja Puniste on Miina Härma Gümnaasiumi ajalooõpetaja ja uurimis- ja loovtööde koordinaator. Maarja on üldhariduskoolis õpetajana töötanud 8 aastat ning selle aja jooksul õpetanud nii riikliku kui ka rahvusvahelise International Baccalaureate õppekava järgi. Just rahvusvahelises õppesüsteemis töötades on tekkinud arusaam mõtestatud lõimingust ja sellest, kuidas seda edukalt oma igapäevatöös rakendada. Maarja on lisaks õpetajaharidusele omandanud Tartu Ülikoolis magistrikraadi ka hariduskorralduses ning läbinud mitmeid International Baccalaureate programmi koolitusi, mis on andnud vajalikud tööriistad ainetevahelise lõimingu elluviimiseks klassiruumis.

Maarja leiab, et õpetajatele mõeldud täiendkoolitused võiksid olla innovaatilisemad ja ühtlasi kindlasti ka praktilisemad. Õpetajate koolitajad peaksid olema koolidest ikka mitu sammu ees, n-ö suunanäitajateks.

maarja [at] l6oke.ee

Maie Kuusk

Koolitaja

Maie on  22-aastase õpetajatöö kogemusega klassiõpetaja.  Maie on õpetanud nii riikliku kui ka rahvusvahelise International Baccalaureate õppekava järgi  Miina Härma Gümnaasiumis, viimasel kolmel aastal oma väikeses Õpikunst OÜ ettevõttes eelkooli õpetajana. Maie on koolitanud üldõpetuse teemadel nii õpetajaid kui ka mentoreid, sotsiaal-emotsionaalsete oskuste teemal  ka sotsiaalpedagooge. Maie on kirglik haridusteemadel kaasamõtleja ja tegutseja, kes hoolib  väga väikeste ja suuremate õppurite käekäigust.

Oma igapäevatöös on Maie kokku puutunud paljude erinevate koolide ainekavade ja õppemeetoditega, kust on paistnud silma, et proovitakse ja katsetatakse siduda ja lõimida erinevaid aineid, aga puudub toimiv üldõpetuse süsteem.

Irja Toots

Koolitaja

Irjal on 14-aastane õppekava arenduse kogemus nii Miina Härma Gümnaasiumi rahvusvahelise õppeprogrammi International Baccalaureate koordinaatori kui ka Tartu Luterliku Peetri kooli koduõppekoordinaatorina. Irja peamine tegevusvaldkond ja huvi on kirjapandud õppekava igapäevane praktiline rakendamine õppija heaks ja õppija poolt. Seda teemat on ta tutvustanud nii rahvusvahelise kogukonnaga koolis kui ka üle-eestilise haardega koduõppeosakonnas,  koolitades nii õpetajaid kui lapsevanemaid. Irja usub, et Eesti riiklikus õppekavas on olemas kõik elemendid, mis võimaldavad oskusliku rakendamise korral pakkuda 21. sajandi oskusi ilma ainealaseid järeleandmisi tegemata. 

Aitäh kõikidele toredatele koolidele, kes on meid usaldanud!

2024
Tallinna Arte Gümnaasium
Tabasalu Kool
Vaida Põhikool
Vara Põhikool
Paikuse Kool
Rapla Vesiroosi Kool
Tartu Luterlik Peetri Kool
Tallinna Konstantin Pätsi Vabaõhukool
2024
2023
Torma Põhikool
Sillamäe Gümnaasium
Osula Põhikool
Tsirguliina Kool
Tallinna Laagna Gümnaasium
Paldiski Ühisgümnaasium
Pääsküla Kool
Pala Kool
Kaiu Kool
Elva Gümnaasium
Kuressaare Nooruse Kool
Orissaare Gümnaasium
Juhan Liivi nimeline Alatskivi Kool
Kullamaa Keskkool
Randvere Kool
Paistu Kool
2023
2022
Loova Tuleviku Kool
Kiili Gümnaasium
Pääsküla Kool
Toila Gümnaasium
2022